Ansvarlighed

DK international care handler kun med leverandører, der overholder alle gældende regler og lovgivning. Der gennemføres jævnligt audit via lokal repræsentation eller uvildig tredjepart og direkte fra DK international care.

DK international care er medlem af BSCI, Business Social Compliance Initiative (amfori BSCI), der arbejder med et adfærdskodeks, som anvender internationale konventioner. Dette er relevant for at forbedre arbejdsforholdene i forsyningskæden. Virksomheder, der tilslutter sig amfori BSCI adfærdskodekset, forpligter sig til at følge principperne og til at opfylde deres ansvar for at respektere menneskerettigheder i det omfang, de har indflydelse herpå.

Gennem en årrække har vi fået produceret varer hos vores gode leverandører i Østen, og her bruger vi amfori BSCI til at hjælpe med at udvikle virksomhederne og hjælpe virksomhederne til at arbejde med de ansattes arbejdsvilkår og rettigheder. De enkelte fabrikker gennemgår en inspektion af en uvildig tredjepart, for at understøtte at forholdene er i orden.

Kvalitet

I DK international care udvælger vi vores leverandører og partnere med stor omhu for at sikre den bedste kvalitet og de bedste priser.
Derfor har vi et meget tæt samarbejde med vores primære leverandører og deltager ofte i produktudvikling såvel som implementering af diverse mærkningsopgaver bl.a. miljømærker. Størstedelen af vores leverandører er i øvrigt ISO-certificerede efter ISO 9001 og ISO 14001.

Miljø- & sundhedsmærker

Svanemærket

Svanemærket er et nordisk miljømærke for produkter, som ikke er fødevarer. Udover at produkter mærket med Svanen ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer og andre problematiske kemikalier, stilles der også høje krav til selve fremstillingsprocessen. Derudover sikrer Svanemærket, at det gældende produkt er blandt de mindst miljøbelastede inden for sin kategori.

Vi tilbyder Svanemærket som en ekstra mulighed på toiletpapir, køkkenrulle og vådservietter.

Du kan læse mere om Svanemærket på:
www.ecolabel.dk

EU-blomsten

EU-blomsten er det officielle europæiske miljømærke for produkter, der ligesom dem, som er mærket med Svanemærket, ikke er fødevarer. Produkter med EU-blomsten lever op til en hensyntagen til miljøet, skrappe miljøkrav og høj kvalitet. EU-blomsten stiller produktspecifikke krav, hvilket betyder, at T-shirts fx skal leve op til nogle bestemte krav, mens fx toiletpapir skal leve op til andre krav for at blive certificeret med EU-blomsten.

Vi tilbyder EU-blomsten som en mulighed på både toiletpapir, køkkenrulle og vådservietter.

Du kan læse mere om EU-blomsten på:
www.ecolabel.dk

Astma-Allergi

Astma-Allergi Danmark og det fælles nordiske mærke, Asthma Allergy Nordic, fokuserer på at mindske og forebygge risikoen for allergi, irritation og eksem. Med produkter mærket med Astma Allergi Danmarks blå krans er du sikker på, at de ikke indeholder unødige indholdsstoffer som fx farvestoffer og parfume.

Vi tilbyder at gennemføre en deklaration i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Du kan læse mere om Astma-Allergi Danmark på: www.astma-allergi.dk

OEKO–TEX

OEKO-TEX-mærket er en garanti for, at en vare er kontrolleret for indhold af sundhedsskadelige kemikalier. Produktmærkningen sikrer således, at brugerne ikke udsættes for sundhedsskadelige påvirkninger fra de pågældende materialer.

Du kan læse mere om OEKO-TEX på:
www.oeko-tex.com

FSC®

FSC® står for Forest Stewardship Council®, og organisationen arbejder på at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. FSC-certificerede skove skal leve op til høje krav til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig skovdrift. Når du vælger FSC-mærkede produkter, er du med til at passe på verdens skove for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Vi tilbyder FSC-mærket køkkenrulle og toiletpapir. Spørg efter dine muligheder for FSC-mærkede produkter.

Du kan læse mere om FSC på: www.fsc.dk

Vegan

Flere af vores produkter indeholder udelukkende veganske ingredienser fx vores vådservietter til personlig pleje. Ingredienser, der ikke har animalsk oprindelse, betegnes som veganske.

Certificeringer

Ecocert

Ecocert er oprindeligt et fransk mærke, og den anerkendte certificering stiller tårnhøje krav til ingredienser i produkter. Ingredienserne skal være økologiske eller naturlige, og der lægges vægt på respekt for biodiversitet, miljø og menneskets sundhed.

Du kan læse mere om Ecocert på:
www.ecocert.com

GOTS

GOTS står for ”The Global Organic Textile Standard” og er en international og økologisk mærkning af tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus. Tekstiler/bomuld med certificeringen har derfor et krav om, at mindst 95 % af materialet skal være økologisk. Derudover er der krav til de kemikalier, der bruges under produktionen. Fx må kemikalierne ikke være hormonforstyrrende, giftige eller miljøbelastende.

Du kan læse mere om GOTS på:
www.global-standard.org

Social ansvarlighed

amfori BSCI

BSCI står for ”The Business Social Compliance Initiative”, og det er en medlemsorganisation og et førende businessdrevet initiativ for virksomheder der forpligter sig til at forbedre arbejdsforholdene i den globale forsyningskæde. Vi er medlem af amfori BSCI, da vi ønsker at sætte fokus på social ansvarlighed.


Du kan læse mere om amfori BSCI på: www.amfori.org

SA 8000

SA 8000 står for ”Social Accountability” og er en certificeringsstandard, der er med til at sikre social ansvarlighed i form af ordentlige arbejdsforhold. Certificeringen er opdelt i 9 punkter, hvoraf flere af dem læner sig op ad FN’s menneskerettigheder.

Du kan læse mere om SA 8000 på: www.sa-intl.org
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.